www.europatanacs.hu
Főoldal  |  E-mail  | 
Keresés 
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
Az Európa Tanács
Letölthető változat PDF-ben
Nyomtatóbarát változat
 
 

Press Release

Council of Europe Press Division
Ref: 400a06
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
internet: www.coe.int/press46 members

Albania
Andorra
Armenia
Austria
Azerbaijan
Belgium
Bosnia and Herzegovina
Bulgaria
Croatia
Cyprus
Czech Republic
Denmark
Estonia
Finland
France
Georgia
Germany
Greece
Hungary
Iceland
Ireland
Italy
Latvia
Liechtenstein
Lithuania
Luxembourg
Malta
Moldova
Monaco
Netherlands
Norway
Poland
Portugal
Romania
Russia
San Marino
Serbia
Slovakia
Slovenia
Spain
Sweden
Switzerland
"The former Yugoslav Republic of Macedonia"
Turkey
Ukraine
United Kingdom

Demokrácia nyári egyetem az Európa Tanácsnál

Strasbourg, 2006.07.04. - Az Európa Tanács támogatásával működő tizenegy, politikai tanulmányok oktatásával foglalkozó iskola július 10-14 között tartja zárórendezvényét egy közös esemény, a Demokrácia nyári egyetem keretében Strasbourgban, az Európa Palota üléstermében.

A 15 országból érkező mintegy 500 résztvevő a demokrácia általi kihívások közös európai megközelítéseiről fog tanácskozni.

A találkozót Terry Davis, az Európa Tanács főtitkára nyitja meg július 10-én 10 órakor. A nyitóelőadást Szergej Sztanisev bolgár miniszterelnök tartja. Számos ismert európai és nemzetközi személyiség vesz részt a rendezvényen, többek között Vlagyimir Lukin orosz emberi jogi biztos, Milan Kucan volt szlovén köztársasági elnök, Kim Campbell volt kanadai miniszterelnök, Adrian Severin volt román külügyminiszter, Jo Leinen, az Európai Parlament Alkotmányügyi bizottságának elnöke, valamint Bernard Schreiner, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének alelnöke.

A konferencia-sorozat az alábbi témákat érinti:

  • Újabb kihívások a demokráciának és az emberi jogoknak napjaink Európájában?
  • Európai stratégiák: az együttműködés jelene és jövője;
  • Hatósági tevékenységirányítás és jó kormányzás.
A vitát munkacsoport-ülések követik, majd a résztvevők helyi intézményeket látogatnak meg.

A záróünnepségre július 14-én pénteken 10 órakor kerül sor, ezt követi az oklevelek átadása a résztvevők számára. Az ünnepségen részt vesz Terry Davis, továbbá Fabienne Keller, Strasbourg főpolgármestere, Catherine Lalumičre, az Európa Tanács volt főtitkára, Goran Svilanovic, Szerbia és Montenegró volt külügyminisztere és John Hume Béke Nobel-díjas.

A konferencia-sorozat sajtónyilvános. A munkacsoportok ülései szintén nyilvánosak, de az ott elhangzottak csak háttérinformációként használhatóak fel.

Sajtókapcsolat: Henriette Girard, Press Division, Council of Europe tel. +33 (0) 3 88 41 21 41, mobile +33 (0) 6 75 65 03 39, e-mail: henriette.girard@coe.int

Megjegyzés: A politikai tudományok első iskolája 1992-ben kezdte meg működését Moszkvában a politikai, gazdasági, társadalmi és kulturális vezetők új nemzedékének képzésével. Nem akadémiai tanulmányokról van szó, hanem szeminárium-sorozatokról és éves konferenciákról többek között az európai integráció, a demokrácia, az emberi jogok, a jogállamiság és a globalizáció témakörében. Jelenleg 11 iskola működik Oroszországban, Ukrajnában, Örményországban, Moldovában, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Koszovóban, Macedóniában és Horvátországban. Újabb iskolák alapítása van folyamatban Albániában, Azerbajdzsánban és Bosznia-Hercegovinában.

További információ: www.coe.int/Schools-Politics


To receive our press releases by e-mail, contact : Council.of.Europe.Press@coe.int
A political organisation set up in 1949, the Council of Europe works to promote democracy and human rights continent-wide. It also develops common responses to social, cultural and legal challenges in its 46 member states.

Angol nyelvű részletes program    Francia nyelvű részletes program

 

 

webmaster: Eagle-Comp Kft.                webhosting: Eagle-Comp Kft.