www.europatanacs.hu
Főoldal  |  E-mail  | 
Keresés 
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
potty
Az Európa Tanács
Letölthető változat PDF-ben
Nyomtatóbarát változat
 
Az Európa Tanács április 4-5-én Monacóban megrendezendő konferenciáján indítja el hároméves új programját "Építsük Európát a gyermekekért a gyermekekkel" címmel.

A konferenciát április 4-én, kedden 10 órakor Őexellenciája Jean-Paul Proust, a Hercegség államminisztere, Maud de Boer-Buquicchio asszony, az Európa Tanács főtitkár-helyettese és Őfelsége Caroline hercegnő nyitja meg, aki a konferencia elnöke is egyben.

A konferencia résztvevői az Európa Tanács 46 tagállamából érkező kormányzati és parlamenti képviselők, gyermekek, a gyermeki jogok országgyűlési biztosai, civil szervezetek képviselői, szakértők. Az Európai Unió képviselői, az UNICEF két regionális igazgatója, egyéb nemzetközi szervezetek tisztségviselői, bírák, valamint a gyermekvédelem területén működő legnagyobb nemzetközi bizottságok tagjai osztják meg egymással tapasztalataikat. A konferencián résztvevő 14-18 éves fiatalok április 2-3-án ugyancsak Monacóban egy előkészítő szemináriumon dolgozzák ki javaslataikat.

A konferencia főbb témakörei az alábbiak:

A gyermekek jogainak védelme, tájékoztatás és figyelemfelkeltés: az európai stratégia ismertetése Az információhoz való hozzáférés biztosítása, a konzultációs folyamat továbbfejlesztése A gyermekekkel szemben a cyber-szférában elkövetett szexuális visszaélések elleni küzdelem A testi fenyítésektől mentes Európa: prioritások és stratégiák

Szerdán 14.30-tól a résztvevők munkacsoportokban számolnak be a megbeszélések eredményeiről. Végül a program szerint Thomas Hammarberg, az Európa Tanács újonnan megválasztott Emberi Jogi Biztosa, Maud de Boer-Buquicchio asszony és Őfelsége Caroline hercegnő észrevételei zárják a rendezvényt.

A konferencia sajtónyilvános.

A sajtókonferencia ideje: április 4., kedd 12 óra 40.

Akkreditálás és technikai kérdések:

Christine Goiran, Kormányzati Sajtóközpont

Tel +377 93 15 22 29, Fax +377 93 15 22 15
Email: cgoiran@gouv.mc
További információk: www.coe.int/T/E/Com/Files/Events/2006-03-enfants-violence/default.asp


Council of Europe Press Division
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int/press

Press Contact:
Henriette Girard, Council of Europe Press Division,
Tel. +33 3 88 41 21 41 ; Mobile +33 6 75 65 03 39 ;
E-mail: henriette.girard@coe.int

 

 

webmaster: Eagle-Comp Kft.                webhosting: Eagle-Comp Kft.